تبلیغات
مجموعه تولید و پرورش نهال زردادی - مطالب هفته چهارم بهمن 1388
مجموعه تولید و پرورش نهال زردادی
تولید تهال-پیوند زنی-تكثیر نهال-گلخانه ای-انواع كاج سوزنی-توپی-نهال میوه و تزئینی كلی و جزئی

با سلام
مجموعه تولیدی و نهالستان زردادی با مدیریت حاج غلام زردادی با سابقه ربع قرن تولید وتكثیر نهال در شمال شرق كشور مشهد مقدس  خدمات گسترده ای را به باغداران عزیز ارائه مینماید
تولید و تكثیر وفروش انواع نهال میوه شامل خرمالو-گردو-گیلاس-سیب-زردآلو-آلبالو و...در انواع مختلف
عرضع انواع نهالهای تزئینی كاج-توت برگی-اقاقیا-ناروند-وغیره
آماده همكاری با ارگانها و كارخانجات محترم و باغداران عزیز كلی و جزئی
فروش سوپر جاذب كشاورزی با كاهش 50درصد مصرف آب
تلفن تماس 09159157465-09155016146

مطالب وب سایت

 کشت گوجه فرنگی در گلخانه
اهمییت کاشت در گلخانه
گُلخانه
كشت فلفل در گلخانه
شلغم
گوجه فرنگی
ترب
مرزه
به
انگور
گلابی
سیب
زردآلو
آلو
شاه توت
توت فرنگی
هلو
تاریخچه باغبانی در ایران
تاریخچه باغبانی در جهان
تاریخچه باغبانی


کشت هیدروپونیک گیاهان
اشکال ترجیحی کودهای نیتروژنی برای برنج کاری
اگروتروریسم
چگونه موز پرورش دهیم ؟
گندم از كاشت تا برداشت
تناوب گیاهان زراعی
كاربرد فناوری نانو در مراحل زراعت
زراعت زرشک
تعریف گلخانه
سکوها و بسترهای کشت
انواع پوششهای گلخانه ای شیشه
درجه حرارت در گلخانه ها
کشت گلخانه ای
اصلاح مقاومت به خشکی در گیاهان زراعی
 
تراکم بذر
زمان بذرکاری:
عمق کاشت
نگهداری بذر
نهالستان
آماده کردن خاک برای کاشت
چگونه نهالستان احداث كنیم
نهالستان میوه‌های معتدله و مسائل مربوط به آن
فلاور ژل
رابطه سرطان وآفت کش ها
تعریف الودگی خاک
کاربرد بیوتکنولوژی در باغبانی
روشهای تکثیر گیاهان
تعریف کود و انواع آن
راهنمای کاربرد سوپرجاذب
معرفی سوپر جاذب ها
شیوه جدید آبیاری در کشاورزی(هیدروژل های سوپر جاذب آب)
سوپرجاذب (سوپرآب)
سوپر جاذب کشاورزی هیدروژل کلوفونی
نحوه مراقبت از انواع گل و گیاه:
تأ­سیسات گلكاری و نیاز­های موجود برای پرورش گیاهان زینتی:
آبیاری بارانی تولید را 3 برابر افزایش می دهد :
« دستورالعمل احداث نهالستان درختان میوه »
احداث باغ - نکات احداث باغ:
دستور العمل تهیه و تأمین و کاشت نهال:
*عملیات داشت نهال بذری در نهالستان تا رسیدن به مرحله پیوندزنی*
Agricultural water use
پرورش نهال
پرورش درختان به صورت بونسای

باغچه‌آرایی (بخش سوم): انتخاب گیاه مناسب برای منظر حیاط:
هلو
هرس زمستانه
- نگهداری نهال :
اصول تربیت و هرس گیاهان باغبانی
گلابی
سیب
تراکم بذر
زمان بذرکاری:
عمق کاشت
نگهداری بذر
نهالستان





برچسب ها: شت گوجه فرنگی در گلخانه اهمییت کاشت در گلخانه گُلخانه كشت فلفل در گلخانه شلغم گوجه فرنگی ترب مرزه به انگور گلابی سیب زردآلو آلو شاه توت توت فرنگی هلو تاریخچه باغبانی در ایران تاریخچه باغبانی در جهان تاریخچه باغبانی کشت هیدروپونیک گیاهان اشکال ترجیحی کودهای نیتروژنی برای برنج کاری اگروتروریسم چگونه موز پرورش دهیم ؟ گندم از كاشت تا برداشت تناوب گیاهان زراعی كاربرد فناوری نانو در مراحل زراعت زراعت زرشک تعریف گلخانه سکوها و بسترهای کشت انواع پوششهای گلخانه ای شیشه درجه حرارت در گلخانه ها کشت گلخانه ای اصلاح مقاومت به خشکی در گیاهان زراعی تراکم بذر زمان بذرکاری: عمق کاشت نگهداری بذر نهالستان آماده کردن خاک برای کاشت چگونه نهالستان احداث كنیم نهالستان میوه‌های معتدله و مسائل مربوط به آن فلاور ژل رابطه سرطان وآفت کش ها تعریف الودگی خاک کاربرد بیوتکنولوژی در باغبانی روشهای تکثیر گیاهان تعریف کود و انواع آن راهنمای کاربرد سوپرجاذب معرفی سوپر جاذب ها شیوه جدید آبیاری در کشاورزی(هیدروژل های سوپر جاذب آب) سوپرجاذب (سوپرآب) سوپر جاذب کشاورزی هیدروژل کلوفونی نحوه مراقبت از انواع گل و گیاه: تأ­سیسات گلكاری و نیاز­های موجود برای پرورش گیاهان زینتی: آبیاری بارانی تولید را 3 برابر افزایش می دهد : « دستورالعمل احداث نهالستان درختان میوه » احداث باغ - نکات احداث باغ: دستور العمل تهیه و تأمین و کاشت نهال: *عملیات داشت نهال بذری در نهالستان تا رسیدن به مرحله پیوندزنی* Agricultural water use پرورش نهال پرورش درختان به صورت بونسای باغچه‌آرایی (بخش سوم): انتخاب گیاه مناسب برای منظر حیاط: هلو هرس زمستانه - نگهداری نهال : اصول تربیت و هرس گیاهان باغبانی گلابی سیب تراکم بذر زمان بذرکاری: عمق کاشت نگهداری بذر نهالستان،  


نوشته شده در تاريخ سه شنبه 27 بهمن 1388 توسط



کشت هیدروپونیک گیاهان
در اواخر قرن نوزدهم با شناخت مواد غذایی پرمصرف و بعدها نیاز به مواد کم‌مصرف و فراهم نمودن شرایط تهویه مناسب در محلولهای غذایی بطور مصنوعی سیکل کامل تولید از مرحله سبز شدن تا مرحله باردهی و مرگ از نظر علمی در حوالی سالهای ۱۹۳۰ ـ ۱۹۲۰ امکان‌پذیر اعلام گردید. اصطلاح هیدروپونیک (Hydroponicum) اولین بار بوسیله Gericke پیشنهاد شد که او موفق گردیده بود در کالیفرنیا تولید نباتات را در معیار تجارتی بدون استفاده از خاک از رشد اولیه تا مرحله باردهی نشان دهد. این اصطلاح مجموعه‌ای است از یک لغت یونانی Hydro یعنی آب و کلمه لاتین Ponero یعنی جای دادن که بطور خلاصه مفهوم قرار گرفتن چیزی در آب از آن استنباط می‌گردد.
هنگامی که استفاده از روش آب کشت و تولید محصولات کشاورزی بدون استفاده از خاک مطرح می‌شود این سوال ظاهرا بسیار ساده پیش می‌آید که وقتی میلیونها هکتار زمین مزروعی وجود دارد که قسمتی هم بدون استفاده مانده، وقتی خاک به عنوان منبع مواد غذایی گیاهان و محیط طبیعی رشد آنها به بشر ارزانی شده چرا به جای استفاده از آن به دنبال روش تولید بدون استفاده از خاک برویم؟ پاسخ این سوال در مواردی که جامعه مصرف کننده مثلا سبزیجات تازه به دلایل صنعتی ، تجارتی ، نظامی و غیره در منطقه بدون خاک مزروعی مستقر شده و یا دسترسی با آب ارزان قیمت نداشته و مسائل حمل و غیره مطرح باشد نسبتا آسان است.

● سیر تکاملی
از زمانی که Gericke در سال ۱۹۲۹ امکان کشت تعدادی از نباتات را بدون استفاده از خاک تا مرحله تکامل و باردهی آنان به ثبوت رساند تا امروز که در نقاط مختلف جهان تولید با روش آب‌کشت به صورت تجارتی معمول گردیده، فکر دانشمندان و متخصصین به تکامل این روش و رفع نواقص آن مشغول بوده است. دستگاه یا ظرفی که Gericke از آن استفاده کرد در حقیقت جعبه‌ای یود که به جای درب آن یک ورق توری قرار داشت. روی توری بستر بذور و زیر آن مقداری فضای خالی و بعد از فضای خالی محلول غذایی در کف محفظه واقع می‌شد.
نبات پس از سبز شدن در بستر بذر که از جنس سنگریزه یا ماده دیگری غیر از خاک بود ریشه خود را از سوراخهای توری عبور داده و ریشه پس از طی فضای خالی زیر توری خود را به محلول غذایی می‌رساند. با پاشیدن آب یا محلول غذایی روی بستر بذر ، رطوبت برای رشد بذر و جلوگیری از خشک شدن آن قسمت ریشه که داخل محلول غذایی قرار نداشت، تامین می‌گردد. به علاوه با تبخیر مختصری که از سطح محلول غذایی و یا در اثر محلول‌پاشی از بالای توری حاصل می‌شد درصد رطوبت فضای زیر توری تا سطح محلول غذایی را بالا نگه داشته و از خشک شدن ریشه‌های واقع در این قسمت جلوگیری می‌گردید. ضمنا این ریشه‌ها حداکثر دسترسی به هوا را داشتند.
با این روش Gericke تضاد مکانیسم آب و هوا را در محیط رشد ریشه به شکلی از بین برد اما این روش برای تولید تجارتی راه حل مناسبی ارائه نمی‌داد و چند نقص کلی و عمده داشت. یکی اینکه طبیعت این نباتات اقتضا نمی‌کرد که ریشه آنها در هوا آویزان باشد بلکه برعکس نیاز به اتکا داشتند. و دیگر مشکل اینکه در طوقه ریشه گیاهان حساس پوسیدگی ایجاد شد. ولی در هر حال با تلاش شبانه روزی دانشمتدان و محققان ، امروز مطالعه و تحقیق و کسب تجربه در این زمینه به حدی توسعه یافته و مورد توجه قرار گرفته است که آینده کار برد روش آب‌کشت را خیلی روشن جلوه می‌دهد. در حال حاضر تولید تجارتی محصولات با روش آبکشت در آمریکا ، ژاپن ، اروپا و هندوستان رو به افزایش بوده و در سایر نقاط دنیا در حال پیشرفت است. بدون تردید کشور ما نیز دور از این تکنولوژی قرار نخواهد گرفت.

● انواع روشها
۱) کشت مستقیم در محلول غیر متحرک
این روش شباهت زیادی به اولین روش تولید آبکشی دارد که در آن قسمتی از ریشه‌ها به منظور جذب اکسیژن در هوا قرار داشته و قسمتی در محلول غذایی جایی می‌گیرند. به دلایلی عمده امروزه در سیستمهای تجارتی از آن استفاده نمی‌شود.

۲) کشت در مه
این روش شباهت زیادی به روش کشت در محلول دارد با تفاوت که غذا به صورت مه یا باران پودر شده به نباتات پاشیده می‌شود ولی به همان دلایل ذکر شده از قبیل اشکالاتی که نگه داشتن نباتات دارد و همان مشکلات بیولوژیکی روش بالا ، روش کشت در مه هنوز تجارتی نگردیده و در حال حاضر تحقیقاتی در این مورد در کشور ایتالیا جریان دارد.

۳) کشت در ماده جامد با مدار باز از نظر محلول غذایی
در عمل مثل روش کشت در خاک است با این تفاوت که به جای خاک ماده بی‌اثری مثل شن یا سنگریزه مورد استفاده قرار گرفته و ریشه‌ها در این ماده رشد می‌کنند. از نظر وسایل و ساختمان و تاسیسات ، روی هم رفته خیلی ساده می‌باشد. مشهورترین نوع این روش ، کشت در ماسه یا شن با استفاده از محلول غذایی از سطح ماسه مصرف شده و پس از آنکه مقداری بوسیله ریشه‌ها جذب گردید، بقیه به صورت فاضلاب از سیستم خارج می‌شود. خروج فاضلاب از مدار محلول دهی باعث می‌شود که این روش از نظر صرفه جویی در مصرف آب در مواردی که هزینه تامین آب زیاد است مقرون به صرفه و قابل توصیه نباشد.

۴) روش کشت در ماده جامد با مدار بسته از نظر محلول غذایی
در این سیستم کشت در حوضچه‌های متصل به مخزنهایی صورت می‌گیرد که بوسیله بتن یا استفاده از مواد دیگر ساخته شده است. محلول غذایی از مخزن مربوط بوسیله پمپ وارد حوضچه شده و سطح ارتفاع آن در حوضچه بالا آمده و مجددا بوسیله پمپ تخلیه گردیده و به مخزن مربوطه برمی‌گردد. این عمل بر حسب نیاز نبات به آب و غذا چند بار در روز تکرار می‌گردد.

مزیت عمده این روش در مقایسه با روش مدار باز امکان صرفه جویی در مصرف آب به مقدار زیاد بوده و با مقدار قابل ملاحظه‌ای نیز در مصرف مواد غذایی صرفه‌جویی می‌شود. بدیهی است از نظر کنترل کیفیت و کمیت محلول غذایی مراقبت و دقت بیشتری لازم خواهد بود. به علاوه هزینه تاسیسات اولیه به مراتب بیشتر می‌باشد . در این گلخانه‌ها مورد توجه باشد ، استفاده از سیستم تغذیه و آبیاری با مدار بسته توصیه و تاکید می‌گردد.

● موارد استفاده
▪ محدودیت اراضی
▪ تولید برخی محصولات خاص
▪ تولید محصول در غیر فصل طبیعی

● مزایا
▪ کنترل محیط از نظر عناصر غذایی
▪ یکی از مزیت‌هایی که در ارتباط با تغذیه گیاه در کشت بدون خاک مطرح بوده کنترل محیط از نظر عناصر غذایی است. فرمول محلول غذایی تهیه شده قابل دسترسی است. به عبارت دیگر می‌توان هر ماده‌ای با هر نوع غلظتی تهیه و در محلول قرار داد. نسبت بین یون‌ها را به خوبی می‌توان حفظ کرد. مثلا می‌توان در محلولی نسبت یون آمونیوم به نیترژون را تنظیم کرد. ولی در محیط خاک این مسأله قابل کنترل نیست.

● معایب
▪ مشکل تهویه
▪ عدم وجود خاصیت تامپونی
▪ سرمایه‌گذاری زیاد اولیه
در سیستم‌های بدون کشت می‌توان از طریق تعویض محلول غذایی و تهویه مصنوعی تهویه را تأمین کرد. در خاک خاصیت بافری یا تامپونی برای عناصر غذایی وجود دارد ولی در محلول‌های غذایی این مشکل وجود ندارد. مسأله دیگر در کشت بدون خاک سرمایه‌گذاری اولیه برای گیاه می‌باشد. معمولا هیدروپون‌ها نیاز به سرمایه‌گذاری دارند که ممکن است برای هر نوع محصولی این مساله اقتصادی نباشد.

● مواد غذایی مورد نیاز در کشت
هیدروپونیک
خاک دارای خاصیت تامپونی و بافری است. بدین مفهوم که اگر عنصری توسط گیاه جذب شد و غلظتش در محلول خاک کاهش پیدا کرد خاک این توانایی را دارد که از فاز جامد یا فاز تبادلی آن عنصر را آزاد و وارد محلول خاک کند و غلظت را به همان سطح اولیه خودش برگرداند. خاصیت تامپونی یا همان حفظ غلظت و آزاد کردن عناصر از فاز جامد یا تبادلی است. ولی در محلول‌های غذایی یا کشت
هیدروپونیک تجدید غلظت وجود ندارد. در بعضی از سیستم‌ها ، محلول غذایی حالت چرخشی داشته و در یک محدوده (یا مخزنی) کمبود غلظت خود را جبران کرده و دوباره وارد سیستم خواهد شد که این خود یکی از مزیت‌های خاک در رابطه با کشت بدون خاک است.
در سیستم‌های بدون خاک در تغذیه گیاه از محلول‌های غذایی استفاده می‌کنند لذا برای تهیه محلول‌های غذایی از نمک‌های عناصری مانند نیترات پتاسیم و سولفات پتاسیم استفاده می‌کنند. معمولا برای تهیه این محلول‌ها ، فرمول‌های غذایی متعددی پیشنهاد شده است. برای هر گیاه خاص با توجه به نیاز غذایی آن گیاه ، فرمول غذایی خاصی تنظیم می‌شود. یعنی غلظت لازم در محلول غذایی کنترل می‌شود. بطوری که تمامی عناصر غذایی مورد نیاز در آن به مقدار کافی وجود داشته باشند.




برچسب ها: هیدروپونیک،  


نوشته شده در تاريخ سه شنبه 27 بهمن 1388 توسط



اشکال ترجیحی کودهای نیتروژنی برای برنج کاری
معمولا، گیاهان نیتروژن را به دوشکل معدنی، یون های آمونیومی ( NH4+ ) و نیتراتی (NO3+ ) جذب می کنند. شواهد نشان می دهد، رابطه نزدیکی بین حد اکثر رشد گیاه و مقدار ثابت کاتیون - آنیون (C-A) بر واحد ماده خشک، برقرار است.
به طوری که: C = اکی والان مجموع کاتیون ها ( K+ + Na+ + Ca+2 + Mg+2 ) و A = اکی والان مجموع آنیون ها ( NO3- + H2PO4- + SO4-2 + Cl- ) باشد.
مقدار C-A ثابت اسید آلی در بافت های گیاهی را نشان می دهد. مطابق نظر بعضی افراد، کود N با تولید یون آمونیوم رشد گیاه را کاهش می دهد، زیرا به دلیل رقابت بین NH4+ و کاتیون های دیگر و آزادشدن یون های H+ در حین تشکیل N آلی، مقدار ثابت کاتیون – آنیون (C-A ) تحت تأثیر قرار می گیرد.
درمحصولات دیمی مانند: برنج دیم، چاودار، ارزن ایتالیایی و سیب زمینی شیرین، N به صورت آمونیوم ترجیح داده می شود. از طرف دیگر، گیاهان زراعی مانند: ذرت، سورگوم، پنبه، نیشکر، گندم، جو و سیب زمینی سفید، این کود را به فرم نیتراتی می پذیرند. چنین اختلاف پذیرش در شکل کود نیتروژنی به گونه گیاه و تنکار شناسی آن، خاک و شرایط بوم شناختی کشاورزی در هر ناحیه ای بستگی دارد. در هندوستان، برای تعیین بهترین شکل استفاده از کود های N تلاش های فراوانی انجام شده است.
محیط اطراف ریشه برنج در پاسخ این گیاه به اشکال مختلف کود N نقش پر اهمیتی دارد. در شرایط بی هوا زی، بلورهای ریز آسپاراژین در ریشه برنج با به کاربردن سولفات آمونیوم پیدا شد، در حالی که، با کود نیتراتی نمی توانست تشخیص داده شود. تصور می شود، N آمونیومی برخلاف نیتراتی آن مستقیما به آسپراژین تبدیل گردد. از نظر جذب، یون های آمونیوم 20 – 5 برابر یون های نیتراتی سریع تر جذب می شوند. در محیط اطراف ریشه ممکن است، حضور H2S موجب مخفی ماندن اثر +NH4 شده باشد. معمولا گیاه برنج جذب نیتروژن +NH4 را در مرحله آغازرشد و NO3- آن را در مراحل پایانی آن ترجیح می دهد، زیرا پروتئین های بافت برنج از سمت قلیایی نقطه ایزو – الکتریک خودشان با یون های بازی آمونیوم پیوند می یابند. در مرحله تولید مثل یا باززایی، این پروتئین های بافت دارای جهت اسیدی می شوند و به سهولت با یون های دارای بار منفی ترکیب شده و جذب NO3- را افزایش می دهند. نشاء جوان برنج، هنگامی که با کود نیتراتی کودپاشی شود، به دلیل آسیمیلاسیون شکل NO3- در آن به زردی می گراید.
معایب استفاده ازکودهای نیتروژنی به شکل نیتراتی
برای برنج آبی به دلایل زیر کود های نیتراتی منابع نسبتا مهمی به شمار نمی روند:
•در خاک های باتلاقی، NO3- نا پایدار است.
•با احیائی شدن محیط عمل، نیتروژن زدایی انجام می گردد.
•معدنی شدن N در خاک های باتلاقی فعالیت شکل آمونیومی آن را متوقف می نماید.
اهمیت جذب نیتروژن به شکل NH4+ و NO3- به واکنش های شیمی فیزیکی و بیولوژیکی ( زیستی ) خاک، سازگان غذایی و زراعی بستگی دارد. به طورکلی، شکل آمونیاکی در مدت زمان مرحله رویشی گیاه برنج و شکل نیتراتی آن در طول مرحله زایشی یا باززایی ترجیح داده می شود.

برنامه کودهای نیتروژنی برطبق مسائل منطقه ای

مسأله 1 : خاک های دارای مواد آلی یا نیتروژن کم.
راه حل: در زمان شخم زنی مقدار 10 تن برهکتار کود پوسیده گیاهی به خاک اضافه می شود. زمان نشاء کاری به مقدار لازم کود نیتروژنی اضافه می گردد.
مسأله 2 : خاک های دارای ماده آلی و نیتروژن کافی.
راه حل : درزمان شخم زنی مقدار کمی کود نیتروژنی اضافه می گردد و در صورت نیاز، مقدار بیش تری از این کود به صورت سرک پاشیده می شود.
مسأله 3 : اگر خاک سبک و خیلی نفوذ پذیر باشد.
راه حل: از به کاربردن مقدار زیاد N در یک زمان خودادری شود و برای جلوگیری از اتلاف این کود تعداد دفعات کوددهی افزایش یابد.
مسأله 4 : افزایش رشد ارقام کم پنجه.
راه حل : در مرحله آغاز رشد برنج از کود N زیادی استفاده شود. نصف کود N محابه شده را می توان در موقع شخم زنی به کاربرد.
مسأله 5 : رشد ارقام دیر رس ( با دوره رشد 150 روز ).
راه حل : مقدار کم تری از کود Nرا درمرحله شخم زنی و بیش تری را به صورت سرک می پاشند. یک سوم یا یک چهارم در مرحله نشاء کاری می توان افزود.
مسأله 6 : برای مقابله با سرمای هوا یا درجه حرارت پائین شب.
راه حل : مقدار کود N بیش تری در مرحله شخم زنی برای مقابله با تأثیر هوای سرد در رشد کم اولیه، داده می شود. نصف کود را می توان در این مرحله به کار برد.
مسأله 7 : ارقام برنج زودرس.
راه حل : مقدار نسبتا بیش تری از کود N را می توان در موقع شخم زنی و کم تری را به صورت سرک به کار برد.
مسأله 8 : گیاه زراعی در خاک های با مرغوبیت متوسط، بذرپاشی مستقیم.
راه حل : از به کاربردن کود در مرحله شخم زنی اجتناب کرده و کود سرک را 15 روزبعد اضافه می نمایند.
مسأله 9 : نشاء کاری با نشاء های مسن.
راه حل : دوسوم کود N را بایستی در مرحله شخم زنی افزود.
مسأله 10 : رقم برنج زراعی به بیماری باکتریایی برگ حساس است.
راه حل : بیش تر کود N در مرحله شخم زنی یا سرک داده شود. کودپاشی نیتروژنی را می توان 3 الی 4 بار انجام داد.
مسأله 11 : برنج زراعی در شرایط آب عمیق رشد می کند.
راه حل : همه کود N را در مرحله شخم زنی می توان داد و استفاده از کودهای آلی نیتروژن دار مانند پهن پوسیده احشام و پرندگان و کمپوست خیلی خوب است.
مسأله 12 : آب گیری مزرعه پس از کود سرک امکان پذیر نباشد.
راه حل : مقدار زیاد کود N را در حالت شخم زنی و کم تری را به صورت سرک افزود و نوع کود نیتروژنی، آمونیاکی را به کاربرد
منبع:فردوس عادلی





نوشته شده در تاريخ سه شنبه 27 بهمن 1388 توسط



اگروتروریسم
اگروتروریسم زیر مجموعه از بیوتروریسم است و بعنوان وارد كردن تعمدی یك بیماری حیوانی یا گیاهی و با هدف ایجادرعب و وحشت، خسارت اقتصادی و از بین بردن ثبات و پایداری كشور هدف تعریف می شود. حملات تروریستی بر علیه كشاورزی تازگی ندارد و در طی تاریخ بوسیله دولتها یا از طریق سازمانهای تروریستی مستقل و تابع دولتهای خاص، انجام شده است. نتایج یك حمله بیولوژیكی علیه كشاورزی، ممكن است شامل بحرانهای اقتصادی بزرگ در صنایع كشاورزی و غذایی ، كاهش اطمینان به دولتها و احتمالا تلفات انسانی باشد. اگر بیماری انتخاب شده قابل سرایت به افراد باشد، امنیت غذایی و سلامت عمومی جامعه نیزز در خطر خواهد بود. محصولات كشاورزی و صنعت كشاورزی به دلایلی همواره از اهداف آسیب پذیر بیوتروریسم می باشد و بسیاری از متخصصین بیماری های گیاهی و دامپزشكان درباره كنترل بیماری های گیاهی و حیوانی خارجی فاقد تجربه كافی می باشند. اخیرا در برنامه های در حال توسعه مقابله با تروریسم، به بخش كشاورزی نیز توجه خاصی شده است. تلاشهای بین المللی برای افزایش كنترل، نظارت، شناسایی و گزارش عوامل بیماری زا، تا حد زیادی توانایی ما را برای مقابله با اثرات جنگ افزارهای بیولوژیكی و بیماری های نوظهور بر روی جوامع كشاورزی و تنوع زیستی افزایش می دهد. البته شایان ذكر است كه روشهای بكار رفته برای مقابله با بیوتروریسم، درمان موقت بوده و تنها راه و استراتژی موثر و قطعی در برابر آن، حذف ریشه ها و دلایل ایجاد تروریسم است نه جنگ با تروریسم.





نوشته شده در تاريخ سه شنبه 27 بهمن 1388 توسط



چگونه موز پرورش دهیم ؟
موز از ساقه رشد میكند، كه این ساقه ها شاخه ها را از زیر زمین به بیرون می‌دهند.
گیاه موز در زیر كامل نور آفتاب و در خاكی كه عمل زهكشی آب را خیلی عالی انجام می‌دهد، بهتر رشد می‌كند. خوب بودن خاك در زهكشی بسیار مهم است ، زیرا ریشه های سیر شده از آب در حالی كه هنوز آب داشته باشند در كمتر از یك ساعت می‌میرند. بهتر است كه گیاه موز را در مقابل بادهای تند حفظ كنید ، زیرا می‌تواند برگهای آن را تكه تكه و خرد كند. گیاه موز بسیار پرخور است. خاك باید غنی از مواد مغذی ، كمی دارای اسید ، و به اندازه‌ی كافی رس مانند باشد تا بتواند رطوبت را حفظ كند و نگذارد كه مواد مغذی در خاك فروكش كند تا ریشه كوتاه گیاه نتواند از آنها استفاده كند .تغییر به كودهای طبیعی خوب و ماسه تر می‌تواند گیاه موز رادر برابر نیازهای مواد معدنی بالا پشتیبانی كند .
كاشتن ساقه موز
گودالی را با پهنایی در حدود سی سانتیمتر و بیست تا بیست و چهار عمق حفر كنید . ساقه را طوری در گودال قرار دهید كه اتصال بین آن و ساقه مكنده در عمق در حدود پانزده سانتیمتر باشد. اگر مكانتان مسطح نیست ، چشم ساقه باید در گودال به طرف بالا باشد . خاك را در گودال بریزید و خاك را سخت به پایین ور دهید تا تا هیچ گونه هوایی در آن نباشد . اگر می‌خواهید بیشتر از یك ساقه موز بكارید ، گیاه باید حد اقل سه متر از دیگر فاصله داشته باشد تا بتواند از نور كامل خورشید به خوبی بهرهمند شود . تا هنگامی كه گیاه مستقر نشده است ، ( در آب صرفه جویی كنید ) اندك اندك به آن آب بدهید تا ساقه سالم بماند.
رشد گیاه موز
به خاطر رشد سریع گیاه موز ، موز از آن دسته از گیاهانی است كه شما تقریبا می‌توانید بشینید و به رشد آن نگاه كنید . هنگامی كه گیاه موز در حدود سه چهارم رشد كرد، چندین شاخه را در پایه خود تولید می‌كند. یكی را نگه دارید و آنهای دیگر را با یك چاقوی تیز از آن جداكنید. به شاخه نجات یافته گل می‌گویند. بعد از اینكه گیاه مادر میوه می‌دهد ، این شاخه شاخه اصلی گیاهتان خواهد شد.
تنه گیاه موز را دقیقا گروه متراكمی از برگهای متمركز شده كه به آن سوداستم می‌گویند تشكیل می‌دهد. بعد از اینكه بر روی گیاه موز در حدود سی برگ رویید ، شاخه‌ی میوه از میان آنها و ساقه اصلی سر بیرون می‌آورد، و به عنوان گلهای پایانی آن میشكفد ( دسته ایی از گل در نوك شاخه ). شاخه میوه، سه تا چهار ماه بعد از بیرون آمدنش رشد می‌كند . برگچه گل، شاخه را می‌پوشاند و سپس تقریبا هر روز به عقب غلت می‌خورد ، هر برگچه نمایانگر یك (دست) موز است . درابتدای رشدشان ، دستهای های كوچك به طرف پایین رشد می‌كنند، ولی در طول رشدشان ، آنها انگشتانشان را رو به آفتاب می‌كنند و می‌نمایند كه دارند از بالا به پایین رشد می‌كنند. به این پدیده( رشد با گریز از جازبه) گفته می‌شود .
برداشت موز
یك شاخه موز زمانی آماده چیده شدن است كه میوه آن گرد و چاق باشد. در این مرحله گلچه های گل خیلی خشك هستند و به راحتی از نوك میوه میشكنند. برای اینكه موز را برداشت كنید ، ساقه‌ی شاخه موز باید از بالای روی دست موزها به خوبی بریده شود .
موزه به وسیله‌ی گازهای اتیلن و گرمایی كه خود تولید می‌كنند رسیده می‌شوند . برای اینكه حداكثر برداشت موز را داشته باشید ، دسته‌های سبز جداگانه را برای اینكه رسیده شوند بچینید . آن دست را به همراه دیگر موزهای درحال رسیده شدن و یا یك سیب سرخ در درون یك پاكت پلاستیكی ببندید . آن دست موز از گازهایی كه توسط دیگر میوه های در حال رسیده شدن تولید می‌شود ، استفاده می‌كند و به عمل رسیده شدنش سرعت می‌دهد. بسته یا پاكت را در یك مكان سرد قرار دهید ، مانند قفسه ظرف ،( یخچال خیلی سرد است ). بعد از بست و چهار تا بیست و هشت ساعت ، میوه های در حال رسیده شدن را بیرون آورید . دست موز اینك خود بتنهایی باید بتواند عمل رسیده شدنش را پایان دهد .
بعد از برداشت، گیاه مادر را به طرف سطح زمین قرار داده وآن را ببرید . (گل) جایش را برای رویش موز سال آینده می‌گیرد
http://iran-eng.com/showthread.php?t=80271



برچسب ها: • سکوها و بسترهای کشت • انواع پوششهای گلخانه ای شیشه • درجه حرارت در گلخانه ها • کشت گلخانه ای • اصلاح مقاومت به خشکی در گیاهان زراعی • باغچه‌آرایی (بخش سوم): انتخاب گیاه مناسب برای منظر حیاط: • هلو • هرس زمستانه • - نگهداری نهال : • اصول تربیت و هرس گیاهان باغبانی • گلابی • سیب • تراکم بذر • زمان بذرکاری: • عمق کاشت • نگهداری بذر • نهالستان • آماده کردن خاک برای کاشت • چگونه نهالستان احداث كنیم • نهالستان میوه‌های معتدله و مسائل مربوط به آن • فلاور ژل • رابطه سرطان وآفت کش ها • تعریف الودگی خاک • کاربرد بیوتکنولوژی در باغبانی • روشهای تکثیر گیاهان • تعریف کود و انواع آن • راهنمای کاربرد سوپرجاذب • معرفی سوپر جاذب ها • شیوه جدید آبیاری در کشاورزی(هیدروژل های سوپر جاذب آب) • سوپرجاذب (سوپرآب)،  


نوشته شده در تاريخ سه شنبه 27 بهمن 1388 توسط


(تعداد کل صفحات:6)      1   2   3   4   5   6  
درباره وبلاگ
جستجو
آرشيو مطالب
آخرين مطالب
نويسندگان
موضوعات
پيوند ها
ابر برچسب ها
آمار سايت