تبلیغات
مجموعه تولید و پرورش نهال زردادی - روش های صحیح سمپاشی درختان و مزارع
مجموعه تولید و پرورش نهال زردادی
تولید تهال-پیوند زنی-تكثیر نهال-گلخانه ای-انواع كاج سوزنی-توپی-نهال میوه و تزئینی كلی و جزئی

روش های صحیح سمپاشی درختان و مزارع
به طور كلی می توان جاندارانی را كه به گیاهان خسارت وارد می سازند، به ۳ گروه علفهای هرز، عوامل مولد بیماری و آفات تقسیم نمود.
حشره كشها بیشتر از طریق هوا،  آب و خاك وارد محیط زیست می شوند. حشره كشها با ذرات ریز سمپاشی یا تبخیر از خاك یا آب وارد اتمسفر می شوند. در طول سمپاشی فقط مقدار كمی از حشره كش روی محصول پاشیده می شود و بقیه یا روی زمین می ریزد یا با جریان هوا وارد اتمسفر می شود. تراكم آلودگی هوایی در اطراف كارخانه های حشره كش سازی و مكانهایی كه در آنها سمپاشی های پی در پی انجام می گیرد بسیار بالاست. آب با حشره كشهایی كه هزاران كیلومتر دور از محل سمپاشی  یا گردپاشی هستند آلوده می شود. برای مثال: آلودگی آب باران تازه با حشره كشها در نقاط مرتفع هیمالیا مشاهده شده است و یا در «میدلند» انگلستان وجود حشره كش در تجزیه آب باران حتی قبل از تماس با زمین مشاهده شده است و همینطور برف اقیانوس منجمد شمالی هم با آفت كشها آلوده شده بود. خاك ذخیره كننده بقایای حشره كشها است.
حشره كشها
روش های صحیح سمپاشی درختان و مزارع
به طور كلی می توان جاندارانی را كه به گیاهان خسارت وارد می سازند، به ۳ گروه علفهای هرز، عوامل مولد بیماری و آفات تقسیم نمود.
حشره كشها بیشتر از طریق هوا،  آب و خاك وارد محیط زیست می شوند. حشره كشها با ذرات ریز سمپاشی یا تبخیر از خاك یا آب وارد اتمسفر می شوند. در طول سمپاشی فقط مقدار كمی از حشره كش روی محصول پاشیده می شود و بقیه یا روی زمین می ریزد یا با جریان هوا وارد اتمسفر می شود. تراكم آلودگی هوایی در اطراف كارخانه های حشره كش سازی و مكانهایی كه در آنها سمپاشی های پی در پی انجام می گیرد بسیار بالاست. آب با حشره كشهایی كه هزاران كیلومتر دور از محل سمپاشی  یا گردپاشی هستند آلوده می شود. برای مثال: آلودگی آب باران تازه با حشره كشها در نقاط مرتفع هیمالیا مشاهده شده است و یا در «میدلند» انگلستان وجود حشره كش در تجزیه آب باران حتی قبل از تماس با زمین مشاهده شده است و همینطور برف اقیانوس منجمد شمالی هم با آفت كشها آلوده شده بود. خاك ذخیره كننده بقایای حشره كشها است.
حشره كشها

فعالیت میكروبی میكروارگانیزمهای خاكی را تحت تأثیر قرار می دهند و به كنه های شكاری، صدپاها یا هزارپاها و سوسكها و ... زیان می رسانند.
میزان تجمع حشره كشها در سیستمهای بیولوژیكی از طریق آب، بیشتر از راههای هوایی و زمینی است و این به دلیل خاصیت شیمیایی حشره كش است كه در چربیها حلالیت بیشتری نسبت به آب دارد. آب حركت حشره كش را تسهیل می كند و سپس مواد آلی چربی حاوی اجزا را گرفته و در آب به صورت معلق باقی می گذارد. از این مرحله حشره كش وارد زنجیره غذایی شده و در موجودات زنده انباشته می شود. استفاده مكرر حشره كشها روی محصولات سبزی ها و میوه ها بقایایی می گذارد كه به عنوان سم علیه انسان آرام و پیوسته عمل می كنند.
در بسیاری موارد مبارزه شیمیایی بی مورد است و یا به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست وانگهی مصرف سم عوارض آلوده سازی و بروز عواقب نامطلوب در محیط زیست را به ارمغان می آورد. حتی المقدور از سمومی استفاده كنیم كه بتوان در مواقع خاصی از شبانه روز یا مرحله ای از رشد گیاه به كار برد و یا این كه در مقدار مصرف تغییر داده و آن را برای بعضی از حشرات و عوامل مفید، كم خطر كنیم. به تجربه ثابت شده است كه چنان كه موقع مناسب مصرف مواد آفت كش به دقت مشخص شود، كاربرد آن آسان می شود. كارخانجات سموم به دلایل اقتصادی غلظت مصرفی سم را حد بالاترین توصیه می كنند. با انجام پیش تست می توان غلظت مؤثر را از روی هر آفتی در هر منطقه مشخص كرد. در بعضی جاها غلظت توصیه شده را تقلیل می دهند.اگر موقع سمپاشی از پراكنش ذرات سم و ریختن آنها روی زمین به شدت پرهیز شود هم در میزان مصرف سم صرفه جویی می شود و هم از آلودگی محیط جلوگیری می كند. موقع سمپاشی و حتی موقع آماده سازی محلول سمی باید از دستكش، لباس كار مخصوص، ماسك و عینك محافظ استفاده شود. موقع كار چیزی خورده و یا نوشیده نشود و حتی از كشیدن سیگار نیز پرهیز گردد. سموم باید در جای مناسب قفل شده نگهداری شوند، دور از دسترس بچه ها بوده و باید دارای برچسب و علائم هشداردهنده حاكی از خطرناك بودن سم باشند. ظروف محتوی سم پس از مصرف باید معدوم گردد كه مورد استفاده ناآگاهان قرار نگیرد. ظروف مربوط به سمپاشی و ماشینهای سمپاش را نباید در رودخانه ها، حوضها و استخرها شستشو داد. باید از هرگونه تماس حشره كش با پوست بدن جلوگیری شود. همچنین از استنشاق بخار و گرد سم بویژه موقع مصرف آنها در انبارها وگلخانه ها، باغات، مزارع اجتناب شود. شستشوی دست و صورت با صابون و ترجیحاً زیر دوش یا حمام پس از هر بار سمپاشی توصیه می شود. باید بلافاصله پس از اجرای سمپاشی، لباسها را تعویض نموده و آنها را شست. موقع آماده سازی و مخلوط كردن سموم سعی  شود كه مواد خالص روی پوست نریزد و یا قطرات آن وارد هان، بینی و چشم نشود، در صورتی كه این اتفاق افتاد باید با آب فراوان ۱۵-۱۰ دقیقه شست وشو داده و به پزشك مراجعه كرد. نباید به مواد سمپاشی شده تا ۵ روز پس از سمپاشی دست زد، در صورت نیاز از دستكش پنبه ای باید استفاده كرد.
با بروزعلائم گلو درد، حالت تهوع،  درد مفاصل، عصبانیت،  ترشحات زیاد آب دهان، تار شدن چشم ها، سردرد، لرزش پلك، اسهال، كاهش فشار خون، لرزشهای خفیف و یرقان كه از نشانه های مسمومیت است ، بایدفوراً به پزشك مراجعه شود و حتماً نوع سم به پزشك گفته شود. در صورت مسمومیت گوارشی باید به بیمار آب زیادی خوراند. در صورتی كه نوع ماده سمی دارای نفت، بنزین و روغنهای سنگین نباشد بیمار را می بایست وادار به استفراغ نمود. تا رسیدن پزشك از بیمار در جای گرم نگهداری شود.
دكتر علیرضا بهرامی
مهندس هرمینه یوسف پور




نوشته شده در تاريخ دوشنبه 2 فروردین 1389 توسط


درباره وبلاگ
جستجو
آرشيو مطالب
آخرين مطالب
نويسندگان
موضوعات
پيوند ها
ابر برچسب ها
آمار سايت